tag:blogger.com,1999:blog-36593336.post7872363835102025780..comments2023-08-21T17:33:46.733+02:00Comments on Kost och hälsa: Blir vi rikare av berikning?Johanna Söderlundhttp://www.blogger.com/profile/00074893671899794443noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-62649084340386682672007-02-20T12:41:00.000+01:002007-02-20T12:41:00.000+01:00Jag tycker att det är fel med all slags manipuleri...Jag tycker att det är fel med all slags manipulering av mat. Tyvärr finns ett annat problem än berikning som är svårare att undvika, och det är utarmningen som framför allt vegetabilier utsätts för genom odlingsmetoder som premierar kvantitet istället för kvalitet.<BR/><BR/>Jag brukar travestera ett vanligt ordspråk och säger "Den som äter lever får C-vitamin". Helst skall förstås levern var rå då, och det har jag svårt för. Bland jägar/samlarfolk brukar lever vara den mest eftertraktade födan, ofta är det jägaren själv som genast äter levern, rå förstås.<BR/><BR/>Dagens värsting är semlan (eller fasslansbullen som den kallas i Skåne). Frågan är vad som är minst olämpligt att äta, mandelmassan eller grädden. Bullen är säkert det sämsta.<BR/><BR/>Så här års kan man få tag på tomater som är utomhusodlade i inte så hög temperatur och därför fått längre mogningstid och mer ljus på sig (spanska, kanske från Kanarieöarna). Dom kan vara lika goda som hemodlade.Anonymousnoreply@blogger.com