tag:blogger.com,1999:blog-36593336.post1854810326440509747..comments2023-08-21T17:33:46.733+02:00Comments on Kost och hälsa: Härdat fett och transfettJohanna Söderlundhttp://www.blogger.com/profile/00074893671899794443noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-6701800380518081402019-12-10T01:02:06.376+01:002019-12-10T01:02:06.376+01:00Jag vill tacka chef Dr Rika för den växtbaserade H...Jag vill tacka chef Dr Rika för den växtbaserade HIV-medicinen han gav mig och min dotter, jag led av HIV när jag födde min dotter och det var så min dotter fick sjukdomen indirekt från mig, men till Gud vara härlighet att jag läker med örtmedicinen som Chief Dr Wealthy gav mig när jag mailade honom. Jag vill använda detta medium för att berätta för alla att lösningen på vår sjukdom har kommit, så jag vill att du ska kontakta denna stora healer på hans e-postadress: wealthylovespell@gmail.com med honom alla dina smärta kommer att försvinna, jag är verkligen glad idag att jag och min dotter botas av hiv, vi är nu negativa efter att ha använt hans örtmedicin, min specialistläkare bekräftar det. än en gång säger jag ett stort tack till dig chef Dr Rika för att läka händerna på mitt liv och min dotter, jag säger att Gud fortsätter att välsigna dig rikligt och ge dig mer kraft att fortsätta hjälpa dem som behöver din hjälp. e-post honom nu väntar han på att ta emot dig. {wealthylovespell@gmail.com} eller What's App +2348105150446Jessica L. Smithhttps://www.blogger.com/profile/13408448099656902268noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-74868554105368305332012-06-06T23:50:21.976+02:002012-06-06T23:50:21.976+02:00Intressant läsning är detta, så tummen upp=)Intressant läsning är detta, så tummen upp=)Addehttps://www.blogger.com/profile/04127785906905248264noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-73932919536218438072009-03-28T17:38:00.000+01:002009-03-28T17:38:00.000+01:00Anonym:Härsket fett eller med andra ord oxiderat f...Anonym:<BR/>Härsket fett eller med andra ord oxiderat fett, syre reagerar med fettet.Johanna Söderlundhttps://www.blogger.com/profile/00074893671899794443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-32604807674924375942009-03-28T17:00:00.000+01:002009-03-28T17:00:00.000+01:00vad bildas då ett fett blir härsket?vad bildas då ett fett blir härsket?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-52664018134044126882008-03-12T23:14:00.000+01:002008-03-12T23:14:00.000+01:00Carl Janson:Tack för kommentaren, jag har nu ändra...Carl Janson:<BR/><BR/>Tack för kommentaren, jag har nu ändrat i inlägget.<BR/><BR/>Jag skrev ju i texten att transfett är omättat men du har rätt i att det blev förvirrande med bildtexten så den är också ändrad.Johanna Söderlundhttps://www.blogger.com/profile/00074893671899794443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-71323184600832353882008-03-10T18:19:00.000+01:002008-03-10T18:19:00.000+01:00Ang. vad Johan skrev i tidigare inlägg är kemidele...Ang. vad Johan skrev i tidigare inlägg är kemidelen fortfarande inte korrekt.<BR/>En enkelbindning är fri att rotera kring sin axel medan en dubbelbindning är i det närmaste helt rigid. Detta beror delvis på sp3-hybridiseringen hos de enkelbundna kolatomerna respektive sp2-hybridiseringen och den resulterande pi-bindningen hos de dubbelbundna kolatomerna. Den uppenbart raka strukturen hos en mättad fettsyra är alltså blott ett resultat av notationen. Däremot är det korrekt att mättade fetter har högre smältpunkt delvis på grund av att de kan packas tätare men det i sin tur beror mer på dess flexibilitet.<BR/><BR/>Sedan är ju även transfettsyran omättad och din bild som visar omättad fettsyra och transfettsyra blir därför missvisande. En möjlighet vore att kalla det som står som omättad fettsyra för cisfettsyra (cis - samma sida, trans - olika sida) men detta begrepp används väl ej i livsmedelsbranschen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-77110301366192603892008-03-04T16:56:00.000+01:002008-03-04T16:56:00.000+01:00Erik:Jag tror att tillverkade transfetter är skadl...Erik:<BR/><BR/>Jag tror att tillverkade transfetter är skadliga av flera orsaker. Dels att de i princip garanterat härsknar, dels osunda restprodukter från tillverkningen, dels att de inte har samma proportioner av olika fettsyror som naturliga transfetter.<BR/><BR/>Till de naturliga transfetterna följer det med antioxidanter t.ex. CLA. Det kanske är därför som de naturliga transfetterna inte är skadliga.<BR/><BR/>Men jag spekulerar här, jag vet inte och det gör nog ingen annan heller. Jag tycker att man ska vara öppen med att man inte riktigt vet varför transfetternas nyttighet skiljer sig åt. Däremot så kan man resonera kring det som är känt, vilket jag tycker är intressant.Johanna Söderlundhttps://www.blogger.com/profile/00074893671899794443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-53758132965087256352008-03-04T08:15:00.000+01:002008-03-04T08:15:00.000+01:00Jag ifrågasätter inte att man kan påvisa skador av...Jag ifrågasätter inte att man kan påvisa skador av konstgjorda transfetter. Samtidigt finns fördelar med naturliga sådana. Nu gäller det att sy ihop detta på ett logiskt sätt. <BR/><BR/>Anta att det är föroreningar som oundvikligen följer med industritillverkade transfetter som verkligen ställer till det. Då träffar man även av fullhärdade fetter i samma svep.<BR/><BR/>Erik Edlund / MatFrisk BloggErik Edlundhttps://www.blogger.com/profile/08715743716861438907noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-13006287665424567102008-02-29T16:46:00.000+01:002008-02-29T16:46:00.000+01:00anonym:Det är påvisat att man går upp mer i vikt a...anonym:<BR/><BR/>Det är påvisat att man går upp mer i vikt av transfett än av annan mat med lika många kalorier, särskilt bukfetman (som jag skrev i inlägget).<BR/><BR/>Det är vidare påvisat att transfett kan lagras i <A HREF="http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10539743" REL="nofollow">endotelcellmembranen </A>och i <A HREF="http://www.parl.gc.ca/information/library/prbpubs/prb0521-e.htm" REL="nofollow">hjärnan</A>. Cis-fetterna ersätts med transfetter (där båda väteatomerna är på samma sida) och förändrar därmed den elektriska aktiviteten i nervcellen.<BR/><BR/>Om man äter mycket stärkelse omvandlas det till fett och blir del av den kontinuerliga inlagringen och förbränningen.<BR/><BR/>Vad gäller kolesterol så är det en överförenkling att påstå att det är bra med det goda kolesterolet och dåligt med det onda. Man blandar lätt ihop orsak och verkan. Läs mer om kolesterol <A HREF="http://www.ravnskov.nu/svmyte1.htm" REL="nofollow">här</A>.Johanna Söderlundhttps://www.blogger.com/profile/00074893671899794443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-35272069142612304682008-02-28T16:28:00.000+01:002008-02-28T16:28:00.000+01:00Trevligt att träffa dig på bloggfrukosten imorse, ...Trevligt att träffa dig på bloggfrukosten imorse, och trevligt att upptäcka din blogg. Jag har nu lagt in dig på min blogglista på sajten.<BR/><BR/>Ha det bra!Teresehttps://www.blogger.com/profile/02804127119483149257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-13993634778809596342008-02-28T14:25:00.000+01:002008-02-28T14:25:00.000+01:00Lagras i kroppen? Att transfettet är särskilt elak...Lagras i kroppen? Att transfettet är särskilt elakt beror ju på att det är det enda fettet som BÅDE höjer LDL-kolesterol OCH sänker HDL-kolesterol. Mättat fett höjer visserligen LDL-kolesterolet men sänker inte HDL-kolesterolet. Att det, som du påstår, lagras i kroppen visar bara hur mkt du är ute och cyklar. Det är inte det fett vi äter som lagras i kroppen utan den energin som "blir över" när vi äter mer än vi behöver. Annars skulle ju en person som äter sjukt mycket kolhydrater lagra stärkelse i kroppen och på sikt bli stel som en okokt spaghetti. Tänk lite och kolla fakta.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-57738720466955433562008-02-28T13:21:00.000+01:002008-02-28T13:21:00.000+01:00Johan:Tack för din kommentar, jag hade formulerat ...Johan:<BR/><BR/>Tack för din kommentar, jag hade formulerat mig illa.<BR/><BR/>Jag har ändrat i inlägget nu.Johanna Söderlundhttps://www.blogger.com/profile/00074893671899794443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-15633007281505559132008-02-28T09:40:00.000+01:002008-02-28T09:40:00.000+01:00Fastnade på "bara 1 %". Jämför med om 1 % av apote...Fastnade på "bara 1 %". Jämför med om 1 % av apotekets recept felexipederas eller att 1 % av nyfödda barn tappas i golvet eller att 1 % av flygningarna över atlanten inte kommer fram!. <BR/>HansAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-65107317124713721552008-02-27T19:31:00.000+01:002008-02-27T19:31:00.000+01:00"Molekylen kan vridas runt dubbelbindningarna (bet...<I>"Molekylen kan vridas runt dubbelbindningarna (betecknade med två parallella streck i bilden). En mättad fettsyra däremot är stel och en produkt med stor andel mättat fett blir därmed hård."</I><BR/><BR/>Skulle du kunna förklara detta?<BR/>Jag har lärt mig att enkelbindningar har fri vridningsbarhet, medan dubbelbindningar inte har det (på grund av pi-bindningen som utgör dubbelbindningen).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-50681935032103240952008-02-26T17:25:00.000+01:002008-02-26T17:25:00.000+01:00Just med tanke på att det även finns naturliga tra...Just med tanke på att det även finns naturliga transfetter och att dessa till och med verkar nyttiga tror jag att fokuset på transfetter är något missriktat och kan leda fel. Det öppnar ju t.ex. vägen för att varna för mjölk och smör, och för att ändra livemedel så att de i stället använder omestrat fett.<BR/><BR/>Jag tycker snarare att man skall fokusera på alla modifierade och naturfrämmande molekyler, inklusive härdat eller omestrat fett, syntetisk natriumglutamat, syntetiska vitaminer m.m.<BR/><BR/>Man borde förbjuda alla syntetiskt modifierade molekyler som man inte kan visa att de använts i många generationer.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-21774865692962294362008-02-26T12:36:00.000+01:002008-02-26T12:36:00.000+01:00Hör av dig till Maria Larsson och be henne läsa di...Hör av dig till Maria Larsson och be henne läsa ditt blogginlägg. Hon kanske blir så förtjust att hon anlitar dig som rådgivare även i fortsättningen! :DTheresiahttps://www.blogger.com/profile/16064617706978550649noreply@blogger.com