tag:blogger.com,1999:blog-36593336.post6856796641180340495..comments2023-08-21T17:33:46.733+02:00Comments on Kost och hälsa: Bloggtips: Junkfood ScienceJohanna Söderlundhttp://www.blogger.com/profile/00074893671899794443noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-20341090181135153092008-09-20T23:11:00.000+02:002008-09-20T23:11:00.000+02:00Junk Food Science har jag haft som länk på min blo...Junk Food Science har jag haft som länk på min blogg i två år. Sandy skriver ofta klokt och påläst.<BR/><BR/>Vill man veta mer om amishfolkets hälsa kan man googla på Olmsted. Han är journalist och skrivit mycket om anledningen till att autism tycks vara ett okänt begrepp bland amishfolket.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36593336.post-9435041956255645542008-09-20T21:02:00.000+02:002008-09-20T21:02:00.000+02:00Bestrålning av livsmedel innebär lite för många fr...Bestrålning av livsmedel innebär lite för många frågetecken för att man skall kunna godkänna det i dagsläget, även icke-joniserande strålning som den från microugnar har i försök som jag läste om någonstans vänt aminosyror från deras naturliga trans-form till cis-form t.ex., det spelar alltså inte bara roll vilka molekyler det innehåller utan även hur de sitter ihop och ett stort antal andra faktorer varav alla sannolikt inte är kända ännu. microvågsstrålning har även visats orsaka oxidativ stress på cellodlingar även vid så låga nivåer som en miljondel av gränsvärdet för mobiltelefoner vid så kort exponering som 15 minuter.<BR/><BR/>Vad kan då joniserande strålning orsaka för förändringar? Man använder bl.a. industriellt radioaktiv strålning för att förändra molekylstrukturen i plaster, då är det rätt sannolikt att anta att den även kan göra det i livsmedel.Anonymousnoreply@blogger.com