2008-08-15

Ny kostrådgivarutbildning

Utbildningen till Lic kostrådgivare som gick under sommaren blev lyckad. Jag höll föreläsningar om bland annat fibrer, migrän, serotonin och aptit inför ett trevligt gäng med tjejer. Här är en bild från avslutningslunchen:


Den 10/10 startar en ny omgång men då som helgkurs istället. En minde omfattande heltidskurs ges också i Malmö med början den 20/10 - den är inte lika omfattande och med färre föreläsare, så jag är inte med vid det tillfället.

Kursanordnaren, Mänskliga företag, ger också kurser inom funktionell träning och ortopedisk medicin för massörer. Läs mer här.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Älskar iskallt kolsyrat vatten! Hade vart intressant att se ett inlägg om kolsyra :) Är det "ofarligt" att dricka ett två glas dagligen?

Anonym sa...

"Upphovet till de näringsbetingade civilisationssjukdomarna [är] de denaturerade fabrikslivsmedlen samt livsmedelsindustrin, en finansmäktig institution som helt behärskar informationsspridningen. Vad befolkningen vet om de enskilda livsmedlen stammar indirekt från livsmedelsindustrins skrivarstugor och kastas kamouflerat in i dags- och veckotidningar av folk som inte inser i vilkas uppdrag de skriver och ur vilken källa informationen kommer."
- M. O. Bruker, tysk läkare, skrev Diabetes und seine biologische Behandlung (1986)

ctail sa...

Är alla kostrådgivare kvinnor?

Johanna Söderlund sa...

anonym:

Det blir nog inget inlägg om kolsyra, jag vet inte så mycket om det. Jag tror dock att det är ofarligt att dricka ett par glas om dagen.

Det som kan vara risken med både kolsyrat och iskallt vatten är att det stör matsmältningen och att man kan få lite ont i magen. Som så ofta så rekommenderar jag att man provar på sig själv och ser hur man reagerar.

ctail:
Nej så är det förstås inte, men det är helt klart fler kvinnor som är hälsointresserade.

Anonym sa...

Hej Johanna och tack för en utmärkt blogg. Jag är så tacksam att du delar med dig av din kunskap och dina kloka tankar och iakttagelser.

Jag har nominerat dig. Kolla på min blogg så får du veta mer.

Anonym sa...

Ja men hej!
Tittade in på din sida och såg oss från utbildningen. Måste omedelbart länka till dig känner jag! =0)
Hoppas allt är bra med dig, ska själv börja rådgiva så smått snart!
Tjing //gabbi