2008-03-12

Kost och hälsas banner

Nu har jag en banner, ni får gärna lägga upp den i era länklistor.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du är tillbaka Johanna. Det talas mycket om intermittant /periodisk fasta hit och dit i bloggvärlden, vore kul att höra din syn på det ämnet.

Lina sa...

Hej!
Kom in på din blogg och tyckte verkligen om den så det blir en länk till den från min. Har själv precis startat en blogg om hälsa och kost. Gå gärna in och kolla på den och skriv vad du tycker. /Lina

http://linalinneas.blogg.se/

Johanna Söderlund sa...

erikt:

Jag har inte läst så mycket om fasta på sistone. Jag tycker generellt inte att det är någon bra idé av olika anledningar:

Dels för att fasta ofta kräver att man till en början inte lyssnar på sin aptit - risken med sådant är att energiförbrukningen går ner på sparlåga.

Dels för att muskelförlusten brukar bli stor, det blir helt enkelt för lite protein och andra byggstenar till kroppen. Särskilt om man också äter fettsnålt.

Jag förstår attraktionen med fasta; den brukar efter ett tag ge en pigghet som främst beror på att man kommer i ketos. Ketos, alltså fettförbränning kan man dock komma in i på mycket hälsosammare sätt.

Det finns också fettfasta, men jag tror inte att det var det du åsyftade. Då dricker man i princip bara vatten och fett. Inte heller det tror jag är bra eftersom musklerna behöver protein.