2008-05-14

Kostrådgivarutbildning

Den 23:e juni startar en kostrådgivarutbildning i Stockholm, och jag kommer att vara med som föreläsare. Mänskliga företag, som anordnar kursen, delar min uppfattning att människor är olika och att olika lösningar passar olika personer. Upplägget på kursen känns väldigt bra, till viss del kommer kursen att handla om LCHF med Annika Dahlqvist och Frank Nilsson som föreläsare.

Det finns fortfarande några platser kvar för den som är intresserad.

6 kommentarer:

MiaP sa...

Jag förstår inte varför sorts kostrådgivare de ska utbilda. De säger själva att de lutar åt stenålderskost. Men raggar kunder från LCHF och fick napp på Annika och Frank som föreläsare. Men vad för sorts kostrådgivare är det tänkt att de ska utbilda?

Johanna Söderlund sa...

De ska utbilda kostrådgivare som kan anpassa kostråden efter kunden. Många människor mår bättre och får fördelar av LCHF men inte alla.

LCHF behöver inte heller vara någon motsägelse till stenålderskost.

Anonym sa...

Hej, er blogg är med på topplistan.
Skriv gärna om ni vill ha bild på sidan
Lycka till

Anonym sa...

Datorer har sitt Windows låst kan ej ändras, men där finns också Linux öppen källkod.

En ”diet” som är öppen för förändring av användare, kan även skräddarsys för enskildas behov?
Vi tar det som är bäst från andra dieter och gör en superdiet.
Till och med SLV har saker som jag tror på äter numer inte stenmurklor.
(stenmurklor fans på stenåldern)

Anonym sa...

Jag är säker på att vi äter fel i dag. Konstlade livsmedel med onaturliga tillsatser finns det många exempel på.
Jag undrar ändå om man vet hur man åt på stenåldern. Stenålderskost bör ju ha innehållit betydligt mer av kött och i många fall fisk än vad vi äter i dag. Mjöl och mjölkprodukter var dock säkert ovanligt. Örter och bär var vanligare. Men jag tror ändå att köttätandet var vanligast. Man levde ju mycket på jakt och fiske. Det gav snabbare mat än samlandet av örter mm.

Johanna Söderlund sa...

olle:
Rolig och bra liknelse.

Rolf:
Nej man vet inte exakt hur människorna åt på den äldre stenåldern, det var ju dessutom väldigt olika beroende på var de bodde och tiden på året.

Evolutionärt sett borde kvinnor vara mer anpassade till att äta växter och att småäta, medan män borde vara mer anpassade till att äta kött och att äta färre men rejälare måltider.

Och ja jag håller med, mjöl och mjölkprodukter var nog ovanligt.

Eftersom de åt så olika på den äldre stenåldern men ändå var friska så borde inte proportionerna spela så stor roll, alternativt passa olika människor.

Däremot vet vi med säkerhet att de inte åt margariner och azo-färgämnen.