2008-05-09

Kost och hälsa provar nya uttrycksformer

På tisdag den 13/5 kl. 18.00 kommer jag att hålla ett enklare kostföredrag med frågestund. Jag kommer att resonera fritt kring bland annat punkterna:

* Vad är ursprunglig föda?
* Varför bör vi äta mer mättat fett?
* Hur fungerar aptiten?
* Vad är det för fel på nyckelhålsmärkningen?

Vi kommer hålla till i Täljstensvägens samlingslokal i Uppsala.
(Täljstensvägen 1B, mitt emot Preem i Eriksberg. Buss 6 eller 7 från Stora Torget, hållplats Täljstenen.)

Intresserade är välkomna i mån av plats, skicka gärna ett mejl så jag får koll på hur många vi blir. (johanna[at]soderlund.cc)

4 kommentarer:

olle sa...

Kan du göra en videoupptagning så alla får se eller lysna ?

Åke sa...

tråkigt att man inte kan vara med, hoppas det blir bra så att du kan köra någon mer gång

Zepp sa...

Jag vet inte varför vi så ofta tjatar om "mättat fett", har vi blivit så indoktrinerade av motståndarsidan??

Jag säger alltid "naturligt animaliskt fett", då det oftast innehåller hälften mättat och andra hälften enkelomättat!?

Någon promille fleromättat i sina rätta proportioner med balans mellan omega-3 och Omega-6 om djuren har ätit sin riktiga artegna föda!

Eller har du kommit på något sensationellt med just det mättade??

Altså.. man behöver inte vara rädd för det mättade.. men naturligt animaliskt fett är en blandning, och troligen är det just det som är det bästa!!?

Johanna Söderlund sa...

olle:
Jag ska försöka få till en videoupptagning.

zepp:
Du har en poäng; fettets naturlighet är en väsentlig parameter. Icke desto mindre är det så att just mättat fett har stigmatiserats, inte minst av SLV, och det är den utbredda skräcken för mättat fett jag vill bemöta. Dessutom har mättat fett genom sin stabilitet fördelar även i vegetabilisk form - ta kokosfett t.ex.