2007-03-27

Tips

På onsdag (28/3 21:30, SVT2) tar programmet Vetenskapsmagasinet upp fet mat. De reflekterar över kostråden, fetmaepidemin och ny svensk forskning enligt vilken mättat fett inte är farligt.

Programmet kan ses från SVT:s hemsida.

5 kommentarer:

Daniel W sa...

Jag tänkte kommentera ditt föregående inlägg men det funkar inte, bara så du vet.

Ang. Paulun är det bra att du varnar, dock sa du inget om hans kosttillskott och jag undrar vad du anser om dem. Speciellt antioxidant verkar ju vara finfint, men även glykemin och viktomin verkar intressant (om det nu funkar vilket det kanske inte gör).

Daniel W sa...

Dagens nyhet vad gäller kost är tydligen att ett högt proteinintag kan vara farligt. Efter att ha läst din blogg lite och varit uppmärksam på kostrelaterade grejer i media har jag insett hur otroligt komplicerat ämne detta är. All heder åt dig Johanna som kämpar på och tar dig igenom all information.

Johanna Söderlund sa...

Jag håller på och går igenom studien nu, det kommer ett inlägg om den snart. Den är dåligt gjord...

Maria sa...

Ser fram emot att läsa vad du tycker om den senaste studien...väntar med spänning...

Johanna Söderlund sa...

Angående Pauluns produkter: hans antioxidanttuggtablett kan nog vara bra om man äter lite antioxidanter. Eftersom de verkar vara gjorda av riktiga ingredienser så tror jag att de kan fungera - de borde åtminstone vara bättre än vanliga antioxidanttabletter.

Glykemin skulle jag inte rekommendera, kanel är inte nyttigt i högre doser. Om man har problem med blodsockerfall bör man lösa problemet genom naturlig kostomläggning, t.ex genom att öka på animaliskt fett och minska på kolhydrater.

Viktomin vet jag inte riktigt, men jag är skeptisk till kalciumdelen i alla fall. Att banta genom att äta mycket kalcium verkar kunna ge viktnedgång, men viktnedgång behöver inte vara nyttig. Kalcium ska finnas i kroppen i balans med t.ex magnesium. Magnesiumbrist är mycket vanligt och sådana här tillskott kan förvärra den bristen med ohälsa som följd.